Minikonstruksjonskurs – Tilsammanslue

Dette kurset passer for deg som har strikket en del før, og ønsker å lære hvordan du selv kan konstruere og tilpasse en lue ut ifra egene mål.

Dette er et enkelt mini-konstruksjonskurs hvor vi bruker restegarn for å strikke en lue. Et perfekt prosjekt hvor du får brukt selv de minste restegarns-stumper til noe fornuftig! Du får tips om hvordan du kan bruke ulikt restegarn for å sette sammen farger som skaper en harmonisk og fin lue, samt hvordan du kan få brukt garn av ulik tjukkelse i ett og samme prosjekt.

Du vil lære hvordan man regner ut strikkefasthet med utgangspunkt i egne mål, og hvordan man på denne måten kan lage et plagg med perfekt passform og størrelse.

Forhåndskunnskaper: For å delta på kurset må du kunne legge opp, felle av, strikke rett og vrangt og øke og felle. Det er en fordel om du har kjennskap til strikkefasthet da det er dette konstruksjonen bygger på.

Forberedelser: Finne fram og ta med restegarn, alt du trenger for å kunne strikke lua gjør vi under kurset.

Du må ha med:

  • En god del restegarn. Det er fint å ha mye å velge mellom, og det gjør ingenting om garnet er i forskjellig farge, kvalitet og tjukkelse.
  • Et utvalg strikkepinner i ulik tjukkelse som passer til å strikke en lue (30-50cm lengde). Pinnetykkelsen du skal bruke er avhengig av hvor tjukt garnet du velger å strikke med er, men erfaringsvis er pinner mellom 5 og 10mm mest brukt. Jo flere pinnetykkelser du har å velge mellom, jo lettere er det å tilpasse slik at lua blir akkurat slik du ønsker den 🙂
  •  Målebånd,  kalkulator og penn og papir du kan regne litt på.

Kursholder: Pickles

Påmelding:
Pris: 250 kr per person.
Plass til 12 stykker.
Meld deg på.