Maskinstrikking for nybegynnere

Folkets Hus

Bli kjent med strikkemaskinen.

Har du nettopp fått deg en strikkemaskin eller har du en liggende som du har lyst til å komme i gang med? Her vil du få grunnleggende kunnskap om maskinen og dens virkemåte; Alt fra oppsett av maskinen, grunnleggende teknikker som å legge opp, felle av, øke og felle masker, enkle kanter, rettstrikking og mønsterstrikk.

Teknikkene vil bli testet ut ved at hver enkelt strikker sine egne prøvelapper. Kurset vil baseres på Silver Reed finstrikker, både elektronisk- og hullkortmaskin. For de med lettstrikker LK150 eller Brother vil deler av kurset være relevant, men ta kontakt med kursleder før eventuell påmelding. Kurset er ikke relevant for de med Knittax maskin.

Kom i gang og du vil få et innblikk i strikkemaskinens utallige muligheter!

Ta med:

  • Strikkemaskin med alt tilbehør, inklusive brukermanual.
  • Standardpakken med hullkort, eller egen PC for de med elektronisk maskin med DesignaKnit installert og koblet opp mot maskinen.
  • Husk å ta med to lange vektlodd.
  • Tynt strikkemaskingarn i minst to ulike farger, ikke for mørke da detaljene i teknikkene er lettere å se på lyse farger. Jeg anbefaler ikke å starte med bomullsgarn, da det er lite elastisk og vanskeligere å strikke med enn ullgarn. Et bra garn å starte med er Alv kamgarn 14/2 fra Hillesvåg.

Kursholder: Anne Cecilie Tjersland

Maks. 10 deltagere
Pris: kr 900

Meld deg på «maskinstrikk for nybegynnere»

NB! Kurset går fra 9-17, med to timers pause fra klokken 12.