Vithard Villumsen

vithard Vithard er strikkedesigner, fiber- og tekstilkunstner, og så er han den ene del af dommerduoen i Den Store Strikkedyst. Han strikket stort set altid og har arbejdet professionelt som strikkedesigner de sidste 10 år. Han har lavet designs til flere garnfirmaer, strikkebladene og Danmarks Radio.

Med fødderne solidt plantet i den skandinaviske strikketradition er Vithard optaget af at undersøge og udforske, hvad strik er og hvad strik kan. Vithard søger hele tiden ud mod kanten, for at undersøge, hvad der lader sig gøre med to pinde og noget tråd.Vithard spinder også og har spundet både traditionelle garner og højst utraditionelle, f.eks. garn der vokser karse ud af.

Vithard er en erfaren underviser, og møder kursisterne med ro, respekt og tålmodighed. Han har holder foredrag og afholder kurser i både ind- og udland, såsom Japan, Amsterdam, Canada og USA.

Han er konstant på udkig efter nye inspirationskilder, mens han arbejder på ideer til strikkekits og opskrifter, som han sælger på Ravelry og på hjemmesiden: www.vithard.dk

Det er andre gang Vithard kommer til strikkehelgen. Han skal holde hele fem workshoper for oss i år:  Kreativitiet, 2 sider av samme sak, strikk med to farger, forkortede rader og strikk og mindfulness.