Strikkekafe i Vålandstårnet – åpent for alle

Vålandstårnet

polvottVi kan tilby en workshop denne lørdagen. Vi får besøk fra «den andre siden av fjellet», der de har kalde vintre. Østlandet. 🙂

Hanne Bryn Wergeland Haugen er en kreativ Oslo dame på 52 år, som har drevet med håndarbeid siden hun var ung jente. Født og oppvokst i Sandefjord, med mor med eget søm-atelier og mormor som alltid hadde strikketøy i fanget. På fars side var det billedkunstnere, og alt dette var tidlig med på å lære henne gleden av å skape noe med egne hender.

«When I`m sitting I`m knitting» Strikking og søm har alltid vært en kjær hobby som har latt seg kombinere med jobb og familie. Det siste året, har det blitt brukt bare mer og mer tid på å strikke. Dette har resultert i egne design og strikkeoppskrifter som har blitt publisert i Familiens ukeblad og tema-bøker. På bloggen feelinggoodbyh.blogspot.no kan man stifte nærmere bekjentskap med henne og følge med på hva som skjer på strikkefronten.

Hanne tar med sitt siste design, Frost – en strikket  polvott til Vålandstårnet.

Teknikken kommer opprinnelig fra Canada og Newfoundland og er over 100 år gammel. Damene på Rauma ullvarefabrikk sier de ikke har sett denne strikketeknikken i Norge tidligere.

Step-by step vises det hvordan man går frem for å lage disse skikkelig gode og varme vottene. Man får muligheten til å strikke en prøvelapp og opparbeide kunnskap til å fortsette å strikke videre på egenhånd.

Før workshopen starter blir det salg av materialpakker som inneholder PT2-garn og ullflor fra Rauma, samt mønster på Frost votten i damestørrelse.

Materialpakkene koster kr 150,- og kommer i tre fargevarianter; Rød/naturhvit, muldvarpbrun/naturhvit og sort/ naturhvit.

Man må selv ta med sikkerhetsnål /maskemarkør, liten boks til å oppbevare ull-lugger og sokkepinner i str. 3 og 3,5.

Denne workshopen passer for alle med middels strikkeferdigheter, og som ikke ønsker å fryse på hendene når vinteren kommer!

Workshopen plasserer vi øverst i tårnet.

Medlemmer kl 200,- og fortrinnsrett til påmelding.

Det vil bli åpnet for påmelding av ikke-medlemmer 15.11.  til prisen kr 300,-


I tillegg er det vanlig strikkekafe i Vålandstårnet.

Vi tar strikketøyet med til Vålandstårnet.

Strikk og drikk sine vertinner selger:

Kaffe/te

Kake/Vafler

Brus

og vi håndterer:

Kontant/mCash