International Knit in Public Day

Stavanger bibliotek

Årets Internasjonale dag for strikking i det offentlige rom går av stabelen 10. juni. Stavanger strikk og drikk tilbyr følgende program for dagen.

Og som vanlig: Du kan være med på alt, men kan også komme på ett eller flere av arrangementene – akkurat som det passer deg.

International Knit in Public day – Stavanger

Kl 09:00 – 10:00 Vi pynter Stavanger med Geriljastrikk.

@Hanasaurex instagram

Har du noe geriljastrikk som skal opp, og ikke har mulighet selv? Lever det til oss på forhånd. Monica, Catharina, Gry eller Rigmor.

Kl 10:00 – 12:00 Strikkere samler seg på ulike «strikkesteder» i byen og strikker. Ved fint vær: Benkene ved Breiavatnet, Plassen utenfor Oljemuseet, Arneageren, Utenfor Spødet.

Ved dårlig vær: Sølvberget, Cafeen i Stranden senteret, Postkontoret, andre cafeer rundt omkring. Følg med på websidene våre dagene før.

Kl 12:00 Strikkerne går fra de ulike stedene mot Domkirkeplassen der vi samles. Flashmob som ender på domkirkeplassen/torget.

Kl 13:00-15:00 Strikkekafe for ungdommen

Biblioteket, 2. Etasje

Er du mellom 12 og 21 år?

Har du lyst å strikke sammen med andre i samme aldersgruppe?

Stavanger strikk og drikk tilbyr i forbindelse med International Knit in public day en strikkekafe for ungdommen i 2. etasje av biblioteket

Kl 13:00-15:00, 2-generasjoner – Lær å strikke

Biblioteket, Barneavdelingen

Hvem skal lære barna å strikke når mor aldri har strikket og mormor så vidt husker hvordan det ble gjort? Stavanger strikk og drikk tar ansvar. Barn mellom 6 og 12 år, i følge med mor/tante/farmor/mormor/ far/onkel/farfar eller morfar møter opp i par på barnebiblioteket kl 13:00 og vi har et par strikkeglade damer som lærer dere det grunnleggende. Begrenset plass.

Kl 15:00-16:00 Foredrag mm. Møteplassen.

Vi har overtalt Bente Geil til å ta turen fra Silkeborg til Stavanger for å holde foredrag og vise frem sine modeller fra de 10 årene hun har drevet som selvstendig strikkedesigner. Hun har utgitt boken  «Strik for 7-17» der en modell fra hvert år presenteres, sammen med en modell inspirert av den.

Åpent for alle.

16:30 – 18:30 Strikkebingo – Åpent for alle

Cardinal, 2. etasje

Vi har fått laget våre helt egne bingobrett for strikkere.

Vi har premier.

Vi har Bingoentusiaster. Hva kan gå galt?

Cardinal stiller med lokaler og muligheter for å fylle glassene med noe godt.

19:00 Strikkekino – billetter kjøpes ved kinoen eller på forhånd. Vi legger link til arrangementet her når filmen er klar.

Åpent for alle.