Flerfarget glattpatent

Clarion Hotel Stavanger

Kursrom: Dialog

Flerfarget glattpatent er en relativt lite kjent strikketeknikk som gir spennende mønstereffekter. Selve teknikken er ganske enkel samtidig som den gir et avansert og lekkert uttrykk med muligheter for å utforske og skape mange spennende fargemønstre.
På dette kurset vil deltakerne lære å strikke flerfarget glattpatent både på rundpinne og fram og tilbake. På kurset gjennomgår vi alt fra opplegg og etablering av glattpatentpinne til smarte teknikker for kantmasker og fargeskifte slik at kursdeltakerne skal kunne strikke egne skjerf i denne teknikken etter endt kurs.

I tillegg gjennomgår vi teknikker for økninger og fellinger slik at deltakerne også kan utvikle egne mønstre innenfor teknikken.

Ta med:

  • Garn i 4-5 farger med god kontrast,
  • en liten rundpinne (40 eller 60 cm) nr. 3 (eller pinnestørrelse som passer til garnet de har valgt).

De som ønsker å strikke votter må ha med garn i 2-4 farger med strikkefasthet 28 masker per 10 cm og enten strømpepinner, addi crasy trio eller en lang runpinne til magisk løkke, pinnenr 2,5. De som skal strikke votter må ha strikket ferdig vrangborden på forhånd slik at vi kan gå rett på glattpatent-teknikken på kurset.

Pris: Medlemmer kr 400

Standardpris: 450 kr + Hoopla gebyr

 

Det er mulig å bestille garnpakker, inkludert oppskriftene til begge skjerfene og vottene på forhånd, dersom noen ønsker det. Prisene er:
Inca-votter: Rabatert pris til kursdeltakere kr. 349,- (vanlig pris kr. 399,-)
Stripeskjerf: Rabatert pris til kursdeltakere kr. 890,- (vanlig pris kr. 1 090,-)
Mexican Sunrise-skjerf: Rabatert pris til kursdeltakere kr. 790,- (vanlig pris kr. 990,-)