Nina Bøhnsdalen

Nina har strikket fra hun var 4, og har strikket vevet og brukt symaskin i alle år. Lærte flossekant når hun gikk i vevklassen på Statens lærerhøgskole.

Det man ikke bruker til daglig blir ofte glemt, men når barnebarn og svigersønn skulle ha bunadluer, måtte kunnskapen hentes frem igjen.

Flossekant i ulike varianter er vanlig på bunadslue til herrer i Rogaland, Telemark og på Røros. Også mye brukt på votter og vanter. Det er ulike måter å lage flossekant på, vi prøver oss på to.

Det var det vi fikk Nina til å skrive om seg selv.

Vi kan fortelle at Nina er medlem av Stavanger strikk og drikk og har vært det i mange år. Vi gleder oss til å ha henne som kursholder i år.

Arrangementer av Nina Bøhnsdalen

Saturday 19.Oct

  • Kursrom: 2. etasje, Kulturcafeen no 18, Skagen 18 Kursholder: Nina Bøhnsdalen Pris: 450 kr Nivå: Middels Maks antall deltagere: 10 – Om kurset er fullbooket er det mulig å sette seg på venteliste. Kjøp billett via denne linken: https://app.checkin.no/event/72661/stavanger-strikkefestival-2024 Undervisningsspråk: Norsk Bunadsstrikk kan innebære «Flossakant» på mansjetter eller på luekanter. Lær å strikk en flosskant, og…