Strikketur til Shetland

Fra 12-19 august 2023 arrangerer vi strikketur til Shetland. 
Vi beklager at vi ikke har klart å få til turen før denne datoen, men det har vært vanskelig med fly og hotellrom. 
Vi reiser fra Bergen lørdag 12. august direkte til Shetland, her vil vi bo på Grand Hotel i doble rom, (enkeltrom blir ganske mye dyrere, regn med minst 4000,- kr).

Noe av programmet vil være:

Heldags kurs med Fair Isle med Elizabeth Johnston som har vært Patron for Shetland woolweek. Hun er en av Shetlands mest kjente strikker, spinner og vever for bare å nevne noe av alt hun jobber med. https://shetlandhandspun.blogspot.com/

Heldags kurs med Shetlands Lace med Kathleen Anderson, en av Shetlands meste kjente strikker innenfor Shetlands Lace og omtalt bl.a. i denne artikkelen: https://www.shetlandmuseumandarchives.org.uk/blog/the-fine-detail-of-fine-knitted-lace

Tur til Shetland Archive and Museum, hvor der vil være omvisning med egen kurator i utstillingen som tar for seg strikk, og ikke minst får vi et eget rom med visning av Shetland Lace og Fair Isle strikk med egen kurator som forteller om disse tingene som hun har funnet frem spesielt til vår gruppe. Les mer her: https://www.shetlandmuseumandarchives.org.uk/

Vi vil også besøke Burra Bears og Red House Shetland.
Wendy på Burra Bears lager bamser av gamle gensere. I dag lager hun bamser som sendes hele verden over av tilsendte gamle gensere.
Les mer her: https://www.burrabears.co.uk/
På Red House Shetland vil vi møte Mike som er sølvsmed og kunstmaler/akvareller. Han lager flotte smykker og ikke minst sølvknapper.
Les mer her: https://www.redhouss.co.uk/
Begge disse to stedene ligger på øyen Burra, en av øyene som ligger lengst vest på Shetland.
Disse to stedene besøker vi er på vei til bl.a. byen Scalloway, hvor mye av virksomheten til Shetlandsgjengen foregikk under 2. verdenskrig.

Vi vil også besøke atelier til Wilma Malcomson, en av Shetlands med kjente designer. Hun har vært Patron for Shetland Woolweek 2 ganger. https://www.shetlanddesigner.co.uk/

En av kveldene vil vi få et uformelt møte med strikkere fra Shetland (strikkekveld), som vi regner med vil bli holdt på vårt hotell.

Prisen for denne uken vil nok komme på 26.000,- kroner (men den kan også bli dyrere). Har dere spørsmål angående denne turen kan dere ta kontakt med Elin på mobil; 41314201 eller mail: elin@penta.no.  Hun vil være bortreist fra 10.januar til 12. februar 2023 så da vil hennes mobil være avslått, men hun kan nås på mail.
Prisen inkluderer:

  • Flyreise t/r Bergen-Shetland med Logan Air (direkte)
  • Flyskatter
  • Opphold på Shetland Hotel 7 netter inkl frokost
  • Måltider (7 frokost, 7 middag)
  • Transport t/r flyplass Lerwick-hotell
  • Utflukter med buss og guide inkl fergebilletter til Unst
  • Workshops 2 dager
  • Inngang til museer og attraksjoner, inkl Jarlshof
  • Reiseleder fra Explore Travel (Tove Fevang)

Påmeldingen vil skje direkte til reisebyrået og vi legger ut informasjon om dette så snart det er klart.

Velkommen til å bli med på tur