Lundegård alpakka

Lundegård alpakka er en alpakkagård i Tysvær i Rogaland hvor de har over 70 alpakkaer. De har drevet med alpakkadrift siden 2013 og da startet de med 3 drektige hopper. De har egen gårdsbutikk på gården og tar imot gårdsbesøk etter avtale hvor de besøkende får høre om driften, møte dyra på nært hold og anledning til å handle i butikken. 
De har for tiden over 30 avlshopper og får årlig ca 20 criaer (alpakkababyer). De startet med bare hvite dyr, men etter hvert forelsket de seg i de brune og nå har de i tillegg lysebrune, svarte og grå. Det finnes ca 22 forskjellige fargenyanser på alpakka, i tillegg til at alpakkaene også kan bli flerfarget. De selger livdyr til andre som ønsker å starte opp med alpakka.
For dem er godt avlsarbeid viktig og de bruker derfor bare premierte hingster og reiser årlig på alpakkutstillinger med de beste dyra. Da er god fiberkvalitet deres viktigste avlsmål.

Alpakkaene klippes årlig og de renser fellene og får spunnet flott helnorsk alpakkagarn ved Norspinn. Garnet kommer i dyrenes naturlige farger i tillegg til at de håndfarger endel garn selv. De har også diverse strikkepakker med gratis oppskrifter til garnet.
I tillegg har de med seg tovede produkter som sitteunderlag, innleggsåler og ammeinnlegg i 100% alpakka, som er produsert på gårdens verksted. Dette er fra fiberen som ikke er fin nok til å brukes til garn, da kun den beste fiber blir spunnet. 
Om noen vil spinne selv har de også med seg råfiber. De har også fått laget deilige dyner fylt med alpakkafiber. Produktene fra gården er kortreiste, helnorske og fra dyr som har det godt.

Hvis du vil vite mer om Lundegård alpakka finner du dem på nett, Facebook og Instagram

Nettside: http://www.lundegardalpakka.no

Facebook: https://www.facebook.com/lundegardalpakka

Instagram: Lundegård alpakka