Vi strikkere

Folkets hus, plass 12

Nettsted: https://www.vistrikkere.no/

Vi Strikkere er en nyetablert garnbutikk i Oppdal. Fysisk butikk åpner medio september og salg fra nettbutikk er i gang. Målet med butikken er å tilby unikt kvalitetsgarn, og være en samlingsplass for strikkere. Oppdal er ei vakker fjellbygd lengst sør i Trøndelag. Vi har mye vinter og sommeren kan være kald, derfor er hjemmestrikkede klær med ull  det beste plagget vi har i Oppdal! 

Jeg kan tilby gode ullkvaliteter fra Island, Finland og Storbritannia.

Finland: Tukuwool Fingering og Tukuwool Sock

Tukuwool Fingering er en unik rustikk garn fra finske sauer. Fingering er egnet for håndstrikking i både cardigans og tilbehør.

Ullgarnet er ganske grovt, tett spunnet, og luftig garn. Mange fantastiske farger. Perfekt med 50g nøster til ensfarget og mønsterstrikk.

Tukuwool Sock er et unikt finsk sokkgarn. Ullspunnet tre-lags, tett vridd garn, men et lett garn og strikke med. Tukuwool Sock inneholder litt nylon for å tåle mer slitasje. Det allsidige garnet er designet for håndstrikking og er godt egnet for sokker, votter, sjal og større strikkeplagg.

Mer info: https://www.vistrikkere.no/categories/tukuwool

Island: Plôtulopi

Jeg har begge garntyper i nettbutikken, men vil ta med Plôtulupi i mange fine farger på strikkefestivalen!

Plötulopi er laget av 100% uspunnet islandsk ull, også kjent som plategarn. Hvis du vil ha en lett, lekker og behagelig genser i islandsk ull er Plötulopi garnet for deg. Garnet kan strikkes med en, eller flere tråder, avhengig av hvor tykt plagg man ønsker. Det kan være litt krevende å strikke med uspunnet ull, men sluttresultatet er helt fantastisk.

Mer info: https://www.vistrikkere.no/categories/islands-garn-istex

Storbritannia: Erika Knigth

mer info: https://www.vistrikkere.no/categories/erika-knight