Stavanger strikkefestival er i gang

I dag har jeg vært på mitt første digitale strikkekurs. Xandy Peters var ekstrem morgenfugl og underviste oss før solen stod opp i USA. Kamera og mikrofon til videosending via Zoom, kamera som filmet hendene mens hun strikket, tablet som hun tegnet og forklarte på.

Det ble selvsagt ikke det samme som et «vanlig» strikkekurs i forhold til det sosiale, mens det faglige ble tydeligere, alle fikk sett det hun demonstrerte samtidig.

Dagens tema var Stacked Stitches. En absolutt favoritt hos meg har vært Fox paw designet hennes, og det har jeg jobbet meg gjennom. Nå var det de mer grunnleggende inn- og uttagningene. Kanskje nok til å prøve å eksperimentere litt?

På forhånd hadde vi fått tilsendt et detaljert og godt kompendium. Så her er det lunch, videoundervisning, kompendium og starten på en prøvelapp.

Prøvelapp med eksperimentering

Nederste del er laget etter kompendiumets oppskrift- så var det bare å leke seg med det etterpå.