Vi har vært på inspirasjonshelg!

Glade hjelpere

Da var helgen her.  Rødekorshytta på Giljastølen ble plutselig fullt av skravling og latter…og garn. Et kjøleskap med drikke, et kjøleskap med matvarer – og kiwikasser med tørr-varer. Vi skal hverken sulte etter tørste. Fredag var det laks og mangosalsasalat, med mer. Flinke hjelpere – og det gikk som en drøm.

Fredag fikk deltagerne en oppgave som skulle vare til lørdag klokken 10.00.  Finn noe som inspirer deg – fanger blikket ditt. Ut på tur i regnvær – lete på bildene man alt hadde på mobilen.

Birtes utgangspunkt

Hvilket fanger interessen? Hmmm? Fra forsiktig begeistring hos noen til full skepsis; Vithard hadde hendene fulle med å inspirere, motivere og lære fra seg diverse teknikker til aktive og ivrige strikkere.

Basert på foto tok deltagerne og tegnet, fant farger- og prøvde teknikker. Hvordan bruke inspirasjonen i strikkingen? Her ble det utfordret på å tenke utenfor boksen, se på enkeltdetaljer – prøve ting før man forkastet det.

Masse rare små prøvelapper dukket opp.  Bobler, patent, forkorta rekker.

Startbilde
Garnprøve
Prøvelapp

Innimellom hovedworkshopen ble det holdt mange små miniworkshops.
En øvelse med fire masketyper og variasjoner over disse genererte et utall ulike lapper, og mange a-ha opplevelser.

Prøvelapper

Innimellom prøvelappene ble deltagerne motivert til å prøve andre ting de ikke kunne. Her er Gunnhild i gang med takke og sveler. Vi må si: Bestått. Fjord 1 sin sveleoppskrift kan anbefales, men…vi hadde sveler igjen etter lunsjen. Så kanskje en mindre porsjon?

Gunnhild lager sveler

Lørdag var det Lasagne på menyen og Gunnhild stilte med en kasse hjemmebrygget øl. Det var super match til maten.

Takk for ølet, Bjarne

Vithard hadde med seg noen modeller, og en del strikkekits. Lørdag etter middagsmaten var det fremvisning av modeller, og Tone Cecilie stilte opp som modell.

Tone Cecilie er modell

Bilde Salg av Strikkekalender og kits foregikk med en viss smitteeffekt, stor iver og mye tull med Paypall.

Vithard Villumsen var vår kjekke, oppmerksomme og inspirerende kursholder. Det var fellesundervisning, presentasjoner. Det var individuell undervisning og i grupper. Noe som fungerte godt.

Marianne og Vithard

Og tro det eller ei, vår rebelske hekler Siri – strikket.

Siri strikker!

Dette må gjentas!
Mer av dette.
Deltagerne var fornøyde.

Og her har vi et eksempel på prosess.

Trinn 1
Trinn 2
Trinn 3
Trinn 4