Tilbakeblikk på medlemstur til Ry (av Marit Erikstein)

Tur til Ry

Dobbelstrikk, vendbare mønstre, broderi på strikk. Det var mange muligheter til å lære seg nye strikkemetoder på strikkefestivalen i Ry i Danmark, eller fiberfest som danskene kalte den. Festivalen fant sted 10. mars.

I alt 12 strikkeglade damer deltok på turen som var arrangert av Stavanger Strikk og Drikk. Seks av oss dro med Danmarksferja fra Tananger til Hirtshals torsdag kveld, på selveste kvinnedagen. Sjøen var medgjørlig den kvelden slik at vi kunne bli godt kjent med hverandre og ikke minst få strikke mange omganger på turen. Monica Haga, som er lokalkjent i området rundt Ry, skaffet gruppen overnatting på en trivelig speiderhytte, ikke langt fra Ry og nær byen Silkeborg. Det ble god tid til et besøk i Silkeborg og byens mange spennende strikkebutikker. Vi hadde også en nydelig lunsj der.

Strikkefestivalen var lagt til en skole i Ry. I skolens atrium var det utstilling og mange stands der det bugnet av flotte farger fra fargesterke strikkemodeller og garn. Det meste innen garn, mønster og ferdige plagg kunne kjøpes. Workshopene ble arrangert i de tilstøtende klasserommene rundt atriet. Deltakerne kunne velge mellom 10 forskjellige workshoper hvor det ble undervist i ulike strikkemetoder. Workshopene ble ledet av meget dyktige instruktører. Noen av dem kom fra ulike kunst og håndverksskoler i Danmark. Flere av workshopene var fulltegnet, noe som viste at dette var et populært tilbud.

For en debutant i faget og på strikkefestivalen, var dette en meget inspirerende opplevelse. Dobbelstrikk og vendbare mønstre var slett ikke så vanskelig som det hørtes ut til, og vi lærte mange smarte triks.

I helgen 26-28 oktober arrangerer Stavanger Strikk og drikk strikkehelg. Der blir det også muligheter til å lære nye strikkemetoder og til å bli inspirert til å bli bedre i strikkefaget. Med opplevelsen fra Ry ferskt i minne, er det bare å oppfordre alle til å delta!

Marit S. Erikstein