Tilbakeblikk på Fanø av Ågot Hamre (medlem av Strikk og Drikk)

I september var det strikkefestival på Fanø. Noen av medlemmene fra Strikk og Drikk var det – og her er Ågots fortelling fra turen.

Strikkehelg på Fanø i september

Jeg har nettopp startet på dominokjolen, et av mine Fanøprosjekter og da fikk jeg lyst til å fortelle litt om årets Fanøtur. Bakgrunnen for at jeg dro var denne: Vår egen strikkehelg kolliderer med en veldig kjekk musikkfestival Whitby i England. I år hadde jeg lyst til å reise dit, men da måtte jeg jo finne et annet strikkearrangement som kompensasjon…… Så ble det Fanø, en bitteliten øy utenfor Esbjerg. Fanø er Christel Seyfarth sitt dronningrike – der designer hun sine fantastiske strikkekreasjoner og arrangerer en årlig festival med innpå 10000 deltakere. Festivalen har også fått avleggere i andre land, bl.a. i Skottland.

Jeg meldte meg på i april. Da var det i seneste laget å finne overnatting og mange av workshop’ene var utsolgt. Heldigvis var det ennå noen interessante igjen. Så viste det seg at det var noen andre fra «stikk og drikk» som også skulle reise så vi var 5 stykker som delte et sommerhus og 2 biler.

Første møte med Fanø var øsende regnvær, vanskelig parkering og laaang kø for å komme inn i teltet – litt nedtur. Men det var glemt når vi kom inn i utstillingsteltet. Senere ble det enklere med parkering og lite køer, ja, til og med været ble bra.
Inne i det enorme teltet var det hundrevis av stands med spennende, (for meg) nye garnsorter, utrolig mange forskjellige strikkedesign, det meste var ganske forskjellig fra våre norske åttebladsroser (som jeg også er veldig glad i). Og overalt ivrige strikke «kollegaer» fra Danmark selvsagt og fra de andre nordiske land og mange tyske, noen engelske. Vi var som barn i en enorm snopebutikk.

Likevel – noe av det beste jeg opplevde var oppvisningen/konserten fredag kveld. Da var det catwalk med Christel Seyfarth sine siste modeller vist sammen med den spesielle folkedrakten fra Fanø – alt til musikk av færøyske Eyvor (hun som turnerte med Vamp for noen år siden). Det var utrolig stemningsfullt, Eyvor fremsto som en slags urkraft fra nord når hun fremførte sine sanger og det passet godt til Seyfarth sine landskapsinspirerte kreasjoner.

Workshops:
Topdown-strikking med rund skulder, ny teknikk for meg og jeg kom godt i gang med en genser til en toåring. Etter hvert
kommer detnok ermer på den også…

Flotte halsavslutninger het en annen workshop jeg var på, nyttig når en for eksempel vil ha genser/jakke høyere bak enn foran.

 

 

 

Jeg klarte (så vidt) å disiplinere innkjøpene mine ned til dette:

Prosjekt 1: Kjole i dominostrikk fra Conraddesign. De hadde mange fargerike modeller i tynn ull eller ull/bomull

Prosjekt 2: Genser i japansk garn, silke og mohair. Garnet er dyrt hvis en ser på kiloprisen men det er florlett, 100g skal være nok til en voksen genser. Så da blir det helt greit.

Og noen bøker måtte jeg ha, Anette Danielsen har så flotte design men jeg kjøpte «Masker fra Marrakech» mest fordi jeg ble helt forelsket i fargene.

 

Og boken med 215 færøyske sjalmønstre kjøpte jeg av hun som arrangerte workshop i den spesielle færøyske sjaldesignen (workshop’en var dessverre full)

 

 

 

 

Neste år er festivalen 20-23 september. Reis ned og bli inspirert!