Verdens strikkedag – vel overstått

På en lørdag som krydde av aktiviteter av alle slag, var det også den Internasjonale dagen for strikking i det offentlige rom. World Wide Knit in public day. Og som en strikkeforening som tar ansvar- tok Stavanger strikk og drikk ansvar for å få ting til å skje denne dagen.

På forhånd hadde vi strikket diverse ting til å pynte Stavanger sentrum med, og vise frem litt strikking. Kl 09:00 lørdag morgen var en pen liten gjeng igang med å pynte sentrum.

 

Benkene på Domkirkeplassen ble litt varmere og mer fargerike enn de var før. De små trafikkskillerne ble pyntet med alt fra prinsesser, blomster og nisser til Minions og fisk. Og vi hadde gode hjelpere fra 4 år og oppover.

På Arneageren ble fuglelivet beriket. Og utenfor Spødet hadde konå fått seg skikkelig fin Cape. Gormley statuer fikk skjørt, luer og hals, vesker. Noen heldige sykkelstativ fikk også være fine hele helgen.

Da vi hadde fått montert og satt opp strikkesakene gikk vi til benkene i byparken og satt der og strikket. Noen satt på improvisert fortaus-cafe´ utenfor Magiske Masker.

Det var tilbud til barn om strikkeopplæring, og det stakk da ett par innom og fikk grunnlaget på plass. Strikkekafe´ for ungdommen var heller ikke overfull, men det var jo både Mablis og andre ting å konkurrere med.

En god del tok turen til Phileas Fogg på strikkelunch

Foredraget med Bente Geil på biblioteket klokken 15:00 var bra besøkt, og vi fikk en innlevelsesrik og artig vandring gjennom Geilsk sine 10 år som bedrift.

Strikkebingo på Cardinal var neste tilbud. Ikke-bingo, fire hjørner, 1 rekke, 3 rekker og fullt brett. BINGO! Catharina og Ann Karin egnet seg absolutt som Bingovertinner om heldagsjobben skulle ryke 🙂

For de som enda hadde krefter igjen, kunne kvelden avsluttes med strikkekino.

Ikke verst med 12 timers program på en lørdag.