Medlemstur til Silkeborg

Da er vår første medlemstur utenlands avsluttet. 11 Strikkeglade damer har fått hamstret diverse garn vi ikke får tak i her i byen (Geilsk, Isager, Tynn lammeull, ITO, råsilkegarn for å nevne noe).  La oss ta det fra begynnelsen.

Fjordline til Hirtshals – Mat, drikke, strikking, søvn i køyesenger. Med godt humør er alt mulig. Så tok de tre sjåførene med seg sine tildelte passasjerer og tok ulike ruter frem mot første offisielle stopp. Besøk hos Bente Geil, og Geilsk.dk. Etter en liten presentasjon av de ulike garnypene, modellprøvinger gikk det unne i ull/bomull kvalitet, tynn ull og diverse annet. Jeg har inntrykk av at det er en del kjolestrikkeprosjekter på gang.

Vi ble delt inn i par som tok for oss handling av dagligvarer og tilbereding av frokost/middag. Så her har vi spist godt – og alle har fått vært kokker på et tidspunkt.

Lørdag tok vi tog til Århus. Vi var en svipptur innom Yarnfreak, Garnlageret, Gazelle garn, Garnkisten før vi endte opp hos Charlotte Tøndering og Tøndering strik. Der ble vi tatt i mot med kaffe, te, sjokolade og hvitvin. Vi fikk se de flotte lokalene bak butikken, og fikk førsteklasses dedikert hjelp til å snope garn. En god del av oss fallt for japanske ITO mens andre forsynte seg av Isager garnet. Kvelden ble avsluttet med god mat på Traktørstedet Ludvigslyst.

Søndag etter frokost ladet vi GPS’ene med informasjon om hvordan de skulle finne ut til gården i Gjern, og besøk hos Bodil Munk – a.k.a Madam Munk. Kaffe, te, workshop i estisk strikk, fantastisk lunch etterfulgt av Dansk-norsk strikkekafe.

Alle fikk trimmet de små grå – vi fikk ny inspirasjon og hadde en flott dag på landet. Dagen ble avsluttet med grillmat og prat – samt mer strikking.

Mandag ble det en kald tur på Himmelbjerget for noen, handletur på andre. Klokken 15:00 kom Lillestrik (Lene Randorff) til speiderhytten og holdt kurs med diverse oppleggskanter og avfellinger. God repetisjon for noen, aha opplevelser for andre.

På veien hjem la vi turen innom Birthe Sahl og en del endte opp med øredobber, knapper, strikkemarkører eller annet snop fra hennes verksted. Birthe hadde bakt deilig eplekake til oss, og etter asfaltarbeid på de danske veier, med etterfølgende svært-langsomtgående-trafikk var det fantastisk godt med en kopp kaffe.

Vi kan ikke love å arrangere slike turer i fremtiden, med fremtiden får se hva vi får til. Det var i allefall en tipp-topp medlemstur, der nye bekjentskaper ble stiftet.