Strikkehyttetur til Tjørom – Vel blåst!

I helgen var 17 strikkende kvinner samlet på Rosenberghytten i Tjørom.  Vi hadde med oss erfarne strikkehytteturdamer som har vært med på alle strikkehytteturene vi har arrangert (1 person), og 3 som har vært med på «alle-1» turer. I tillegg hadde vi med oss ganske mange som deltok for første gang.

Kitty og Gro hadde satt på vann og pumper – og alt mulig da vi kom frem. Maten var transportert opp, og middagen kom raskt på bordet. La oss si det slik – vi led ingen nød. Kyllingsuppe med godt brød,  etterfulgt av et herlig ostefat.

Voksne damer hjelper til, så helt naturlig var det tre stk som meldte seg til å lage lørdagsfrokost. Andre serverte lunch – og en ny gruppe stod klar med Lasagne og salat da middagen skulle serveres.

Været var herlig – så litt solbrent var det enkelt som ble av å sitte på terassen med vin og strikketøy.

IMG_3249

Vi var på fottur i området, hørte gjøken og bjelleklang fra sauene. Nøt en strålende utsikt.

IMG_3255

Det viste seg at all den gode maten var blitt laget av en kokk – til oss. Som en tjeneste til Gro. Så to stk dro i vei og kjøpte litt sokkegarn fra Viking, og så begynte strikkestafetten. To par sokker ble lagt opp på «magic loop» og strikket fra tåen og opp. Ikke alle likte Magic loop, så sokkene beveget seg mellom rundpinne og strømpepinner, tilbake til rundpinner. Hadde vi bare tatt en serie bilder av sokkene underveis… Etter tær-ble strikketøyet sendt videre til de som strikket foten, sendt videre for strikking av kile,  hæl og så skaft. Før de ble felt elastisk av og trådene festet. Kokkesokkene er klar til overlevering.

IMG_3258

Med så mange erfarne kvinnfolk ble det raskt restemat lunch, rydding og utvask før vi sa ha-det-bra til hverandre og gikk i diverse biler og kjørte hjemover.

Ved Viking garn i Oltedal – var det et lite garnstopp. Og stor gjensynsglede med andre som hadde fått garnbehov på vei hjemover. Da vi få minutter senere stoppet ved Gjestal – møtte vi igjen kjente fjes, og biler ble fyllt opp med garn.

Det var jo på tilbud!

Og godt å ta på….

Og fine farger…