Strikkekafe vel overstått

I dag hadde vi strikkekafe i Vålandstårnet for andre gang. Denne gangen kunne man komme innom og lære tre teknikker: hesteømmekant (i-cord), blomster og fin kant, eller man kunne komme innom ta seg en kaffe og vaffel og strikke i sosialt lag. Neste strikkekafe blir 21.mai, og da er det bare for medlemmer.

Det  ble et koselig ettermiddag med et godt oppmøte. Ekstra koselig ble det også med flere generasjoner til stede. Det er kjekt å se hvordan nye bekjentskaper dannes over felles interesse for garn og pinner.

Garvede strikkere fikk også noe å bryne seg på – i dag har vi strikket lange masker og fem masker sammen fem ganger på rad.  Det var interessant å se de ulike prøvelappene som ble til. Her kan du se litt av prøvelappene.

IMG_3069 IMG_3070 IMG_3073

Forskjellen på tykt og tynt/mykt, hardt og hårete garn garn ble veldig tydelig når vi skulle lage fine kanter og hestetømmekant.  Den overordnete dommen ble at fint og tynt garn faktisk var lettere å jobbe med.

Ekstra takk til frivillige som vasket, bakte, laget kaffe og kaker og underviste. kafe

Her er Kitty og Inger Beate i de fine forklærne våre. Neste gang satser vi på vafler og kaffe.

IMG_3068

Her er ivrige strikkere i gang med større prosjekter enn en puslete prøvelapp.