Cathrine Glette

gletteCathrine Glette sin hverdag på Karmøy handler mye om fortiden; med daglig jobb som historieformidler på Nordvegen Historiesenter, og leder av Vikingklubben Karmøy på fritiden. Det handler ofte om fortiden i håndarbeidskurven hennes også, da gamle teknikker er noe av det som inspirerer  mest, men gjerne utført i ny design.

I håndarbeidsverden er hun kanskje mest kjent for sine to bøker; “Knytt på Nytt – Moderne ryeknytting” og “Votter og Vanter – Strikking og Hekling”, den siste skrevet sammen med den dyktige strikkeren Kristin Holte. Selv er hun nemlig slett ingen strikker, og det er da heller ikke strikking hun skal lære fra seg under strikkehelgen, men nålebinding, en av de eldste tekstilteknikkene vi kjenner til.

Av bakgrunn har Cathrine Glette en sammensatt utdannelse innen kunst, håndverk og design, med blant annet Folkekunst og klesdesign, og er adjunkt i kunst og håndverk.

Cathrine har lang fartstid som kursholder i ulike gamle tekstilteknikker, og pleier å si at hun har lærings-garanti på nålebindingskursene, under én forutsetning; at man har lyst å lære.  På strikkehelgen skal hun holde workshop i nålbinding.