Tone Tvedt (Ullform)

Timage010 (1)one Tvedt er født og oppvokst i Stavanger. Hun er filtmaker og grunnlegger av Ullform, og er juryert medlem i bl.a. Norske Filtmakere og Norske Husflidshåndverkere. Tone designer og lager filt til både bekledning og interiør, har skrevet 2 bøker om filting, og underviser i flere filteteknikker.

Ullform ble etablert januar 2005, og i 2014 ble bedriften åpnet som Économusée, som nr. 10 i Norge. Économuséene/Artisans at work, er ikke offentlige bedrifter som utøver forskjellige typer håndverk med lokal produksjon. Et Économusée er utformet slik at besøkende kan få et innblikk i historien om faget, og samtidig se hva håndverkerne jobber med.

Kurs er en del av Ullforms drift, og Tone inspireres bl.a. av sine entusiastiske elever. Hun eksperimenter gjerne med farger, teknikker og ulike kombinasjoner av materiell til unike produkter.

Ullform har i tillegg til butikk/verksted i Stavanger, også nettbutikk med ull, silke, utstyr og materiell til filting, og tilbyr også et lite utvalg av ferdige produkter der.

www.ullform.no
Instagram @ullform
Facebookside Ullform

Workshop Tone holder for oss i år er: filtet hatt, engel og filtblomster.

Advarsel – fra fjorårets deltagere – Man kan bli hekta på dette…..